«Ninjana: Det stor skredet» av Karin Moe Hennie
Illustrert av Heidi Kahrs Damm.

Tegn forlag 2019.

Ninjana er ei spesiell jente som bor med sammen med si bestemor i Setesdalen.
På skolen er det mange som ikke er så hyggelige med henne, og hun har lyst til å fortelle dem hvem hun egentlig er. Hun er nemlig ikke bare Nina, men Ninjana . Ninjana er hun som trener med bestemor, og fakker tyver med sølje om natten. Men dette må ingen vite, og derfor er det lensmann Homme som får æren for gang på gang å ha reddet bygda.
Heldigvis har Ninjana to gode venner, lemenen Lemi og reinsdyret Reini. Disse to vennene blir gode å ha den dagen hun drar ut på sitt aller farligste oppdrag. Et snøskred er på vei, og det er bare hun som kan prøve å stanse det. Har hun noen sjanse mot det stor skredet som buldrer nedover fjellsiden?
Og hvem er egentlig Takumi som kommer med bussen til bygda?

Boka er lettlest og spennende, og det kommer heldigvis en bok nummer to!

Passer for gutter og jenter 9-12 år.
Boka utgis på både bokmål og nynorsk.

Ann-Cathrine Sagedal

Translate »
Click to listen highlighted text!